Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ͼ˔Ͽ ΕΠΕΙΔΉ ΚΆΠΟΙΟΙ ΝΟΙΆΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΊΓΙΝΑ!!

ΝΑ ΞΈΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΠΤΆ ΜΈΝΟΥΝ!!
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
Αίγινα 24/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ


Το τελευταίο διάστημα με πολύ προβληματισμό παρακολουθούμε τα διάφορα δημοσιεύματα που ομιλούν για την «ταφόπλακα» του έργου του Υποθαλάσσιου Αγωγού κ.λ.π, καθώς και τον «καταιγισμό» που δεχόμαστε για λύσεις αβέβαιες όπως είναι οι αφαλατώσεις.

    Στα πλαίσια της ειλικρινούς σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου και των πολιτών θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τις έως τώρα αδιάψευστες δράσεις μας, παραβλέποντας τις συμπεριφορές που εξασθενούν τις δυναμικές ενέργειες μας που καθημερινά ασκούμε προς τα Υπουργεία και την Περιφέρεια. 
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ
1.   Για τη Περιβαλλοντική Αδειοδότηση ακολουθήθηκε η διαδικασία του άρθρου 14 του Ν.2971/2001 (Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις).Έχουν εκδοθεί η Π.Π.Ε.Α (ΠΕ.ΧΩ/Φ.2990/7250/30-9-2010) και η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΠΕ.ΧΩ/Φ.2990/1928/26-5-2011 ΑΔΑ: 4Α3ΤΟΡ1Κ-3)
2.   Με την απόφαση 228/18-11-2011 του ΔΣ του Δήμου Αίγινας αποφασίστηκε η έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής για την προώθηση του έργου με τελικό στόχο την ένταξη του στο ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς και η υποβολή αιτήματος στις αρμόδιες υπηρεσίες, για τη χορήγηση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων τους, προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί με τη μέθοδο Μελέτη- Κατασκευή.
3.   Έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα  και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης (Απόφαση 109/20-7-2012 Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας), για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης με το σύστημα μελέτη και κατασκευή από του συμβεβλημένους με το Δήμο μελετητές.
4.   Η προμελέτη του έργου θεωρήθηκε από το τμήμα Τεχνικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών  του Υπουργείου Εσωτερικών (με το 12ο/19-9-2012 Πρακτικό του Σ.Δ.Κ.Ε.Θ.Μ του Υπουργείου Εσωτερικών) λόγω ύψους προϋπολογισμού.
5.   Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ», με το σύστημα υποβολής προσφοράς που περιλαμβάνει μελέτη – κατασκευή ( Απόφαση Υπουργού με αρ. πρωτ. Δ17γ/02/27/ΦΝ 440/ 6-2-2013 ΑΔΑ: ΒΕΥΘ1-ΩΘΗ) και τροπολογία του Ν. 4264/2014 άρθρο 42 παρ.2
6.   Σύνταξη και θεώρηση τευχών δημοπράτησης (Πρακτικό 12/19-8-2014 και Πρακτικό 13/24-9-2014 Σ.Δ.Κ.Ε & Θ.Μ Υπουργείο Εσωτερικών)
7.   Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του έργου (άρθρο 22 του Ν.3614/2007) 388/2014 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου 29-9-2014 (Αποφάσεις 285/2014 .Περιφερειακού Συμβουλίου και 130/2014 Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας)
8.   Υπάρχει ενταγμένο το έργο με το ποσό των 2.000.000 ευρώ και την υπηρεσία των τεχνικών συμβούλων με άλλες 100.000 ευρώ στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το έτος 2015.
     
    Πιστοί στο πρόγραμμά μας και στις δεσμεύσεις μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι το έργο αυτό ΔΕΝ θα χαθεί για το νησί μας.
     
                                                                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

                                                                           ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Το  αλαλούμ  πάει  κι  έρχεται...  με  λίγα  λόγια... 
"άλλα λέει η θειά μου, κι άλλα ακούν τ' αυτιά μου"...
Μένουμε στο,
''σας διαβεβαιώνουμε ότι το έργο αυτό ΔΕΝ θα χαθεί για το νησί μας''.

Ας ελπίσουμε ότι θα ξεφύγουμε από το Αλαλούμ και «ο Θεός βοηθός»!!

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΊΕΣ ΤΈΡΜΑ... ΆΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΡΈΜΑΣΜΑ!!

ΠΈΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΆΣΚΕΣ…
Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!!


Τα προεκλογικά  παιχνίδια και  οι  υποσχέσεις  άρχισαν  να  μας τελειώνουν.
Οι Μουρτζικοί βλέποντας το γκρεμό που δημιούργησαν οι Σακκιωτικοί προτιμούν το ρέμα!!!   Ο Ασκός του Αιόλου  άνοιξε  με  την  φράση  του  Αντιδημάρχου, 
«εγώ στον Εισαγγελέα δεν θα πάω για κανέναν».
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει τελείως...  Από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άγνωστοι  του  προκάλεσαν  μεγάλη  ζημιά 
στο πολυτελές αυτοκίνητό του (bmw jeep)!!! Μήπως κάποιοι ήθελαν να στείλουν μήνυμα? ...Το είδαμε και αυτό.  Άραγε τι άλλο θα δούμε?

Την ίδια στιγμή,  ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλείται από δημοσίευμα Τοπικής Εφημερίδας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής, για σοβαρές εξελίξεις στον έλεγχο της διαχείρισης της Τουριστικής Επιτροπής στην περίοδο Σακκιώτη. 
Εκεί όπου ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον προηγούμενο Πρόεδρο κ. Πετρίτη και από τις απαντήσεις που όφειλε να γνωρίζει και να δώσει αλλά ούτε ήξερε ούτε έδωσε... Δίκαια ο δημοσιογράφος τον βάπτισε ως ο κύριος "δεν ξέρω ακριβώς...".
Σας παραθέτουμε μικρό απόσπασμα...

Τοπίο στην ομίχλη, ήταν η πρώτη συνεδρίαση της νέας Τουριστικής Επιτροπής, αφού ο κ. Πέτρος Πετρίτης φαίνεται ότι τα έχει μπλέξει πάρα πολύ τα πράγματα και θα δυσκολευτεί να δώσει τις απαντήσεις που του ζήτησαν. Εχθές πάντως που κλήθηκε από τη νέα Τουριστική Επιτροπή να απολογίσει το έργο του, βρέθηκε απολογούμενος και στρυμωγμένος. Από τη μία ο Πατήρ Σαββόπουλος, ιδιαίτερα διαβασμένος με συνεχείς ριπές, από την άλλη Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Οικονόμου Νίκος και Σωκράτης Δούκας. Ο κ. Πετρίτης φαίνεται να τα βρήκε σκούρα, και όπως μάθαμε, έσκυψε το κεφάλι απαντώντας πάνω από 20 φορές με τις λέξεις «δεν ξέρω ακριβώς».
Περισσότερα:...ΕΔΏ...

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΣΗΜΆΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΟΥ ΙΟΎ ΈΜΠΟΛΑ!!

Τα Πρώιμα Σημάδια αναγνώρισης του ΕΜΠΟΛΑ!!
Μέχρι στιγμής,  ''ο θανατηφόρος ιός Έμπολα'' έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 4.000 ανθρώπων, στο μεγαλύτερο ξέσπασμά του στην ιστορία.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όπου κρούσματα του Έμπολα επιβεβαιώθηκαν και εκτός δυτικής Αφρικής, σε ΗΠΑ και Ισπανία, και μάλιστα μετά και τον θάνατο 
του πρώτου ατόμου με Έμπολα εκτός Αφρικής (στις ΗΠΑ), έχει γίνει άκρως σημαντικό να μπορούμε όλοι να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα του ιού.
Όσο  πιο  νωρίς  εντοπίσουμε  αυτά  τα  συμπτώματα, τόσο αυξάνονται 
οι πιθανότητες να μην αποβεί μοιραίος ο ιός.

ΠΡΟΣΟΧΉ ΛΟΙΠΌΝ. Τα πρώιμα συμπτώματα του Έμπολα είναι:

Υψηλός πυρετός

Πονοκέφαλος

Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μυς

Ερεθισμένος λαιμός

Γενική αδυναμία

Πόνος στο στομάχι

Μειωμένη όρεξη

Καθώς η νόσος εξελίσσεται, οι ασθενείς μπορεί να αναπτύξουν άλλα συμπτώματα όπως εξάνθημα, ερυθρότητα του οφθαλμού, λόξιγκα, πονόλαιμο, βήχα, πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση και αιμορραγία τόσο εντός του σώματος καθώς και από τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη.
Τα  συμπτώματα  και τα  σημάδια  της  νόσου του ιού Έμπολα μπορεί να εμφανιστούν από περίπου 2 έως και 21 ημέρες μετά την έκθεση του ατόμου στον ιό (ο μέσος όρος είναι 8 έως 10 ημέρες).Πώς γίνεται η διάγνωση του Έμπολα;
Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν ένα άτομο έχει Έμπολα από τα συμπτώματα και μόνο. 
Οι γιατροί μπορεί να δοκιμάσουν πρώτα να αποκλείσουν άλλες ασθένειες όπως η χολέρα ή η ελονοσία.
Εξετάσεις αίματος και ιστών, μπορούν επίσης να διαγνώσουν τον Έμπολα.

Εάν έχετε Έμπολα, θα τεθείτε σε απομόνωση/καραντίνα από το κοινό αμέσως για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Πώς μπορώ να προστατευτώ προληπτικά από τον Έμπολα;

Δεν υπάρχει ακόμα εγκεκριμένο εμβόλιο για την πρόληψη του Έμπολα. 
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να κολλήσετε τη νόσο είναι το ''να μην'' ταξιδεύετε σε περιοχές όπου ενδημεί ο ιός και να αποφεύγετε την στενή επαφή 
με άτομα που έχουν ταξιδέψει προσφάτως εκεί.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μπορεί να αποτρέψουν την μόλυνση φορώντας μάσκες, γάντια και προστατευτικά γυαλιά  κάθε  φορά  που  έρχονται  σε  επαφή  με  ανθρώπους  που μπορεί να έχουν Έμπολα.
Πληροφορίες για Έμπολα και τρέχουσες ειδήσεις από ΤΑ ΝΈΑ...ΕΔΩ...

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ͼ˔Ͽ... Quiz : ΟΙ ΕΥΧΈΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΆΚΗ ΠΙΆΝΟΥΝ??‏

  Ο νέος φύλαρχος της Αίγινας σε ποια φυλή ανήκει??
Φανατικός  Σαμαρικός,  Μητσοτακικός,  Καραμανλικός, Ψεκασμένος  ή  μήπως Φιλελεύθερος??  Γέρνει και λίγο κατά Χ.Α. ίσως??  Πώς θα το καταλάβουμε?? 
Με  ένα  τεστ  DNA  θα  έλεγα.  Μήπως  άλλαξες  στρατόπεδο  και  έγινες...
ΤσιπροΔουρικός  χωρίς να το  καταλάβεις??  Αλλά  όσο  κι  αν  σε  πονάει... 
το τεστ ''πρέπει'' να το κάνεις, ακόμα και αν βγάζεις σπυριά με τη δεξιά!!!!
Σε αυτό το διάστημα των πέντε χρόνων εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε!!!! 
Τι να πει κανείς... Σε μια εποχή  που έχουν πολυστέψει οι  χαμαιλέοντες  είναι δύσκολο να τους ξεχωρίζεις από τα χρώματα. Και δε μιλάμε για τον απλό κοσμάκη που μπορεί να είναι δυσαρεστημένος με την όποια  πολιτική  αλλά για αυτούς  που κάνουν Κολλοτούμπες και στρίβουν από συμφέρον και για δικό τους όφελος. 
Το καλύτερο είναι να είσαι με όλα τα ... ταμπλό  και  ότι  σου  κάτσει!!  
Α!  και  με  την  ευκαιρία  τι  γίνεται  με  τον  καινούριο  ΝεροΑντίμαρχο??
Δεν  έχουμε  νέα  του.  Πάλι  με  το  αμίλητο  νερό  θα  μας  τη  βγάλει??  
ή ...θα χορέψει  ‘’ΔΑΓΚΟΤΏ‘’,   το  ένα  ΝΕΡΌ  κυρά  ΒΑΓΓΕΛΙΏ..!!
Οι απόψεις διίστανται... Ακούγονται ''πολλά και διάφορα'' για τον υποθαλάσσιο αγωγό και τις διαπραγματεύσεις, είναι αρκετοί αυτοί που επιμένουν ότι για άλλη μια φορά, ''που θα είναι και η τελευταία'', το έργο θα χαθεί.  
Εάν μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου 2014 “το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί και να έχουμε
τις   προσφορές  των   αναδόχων”,  τότε ...Goodbye my love... Goodbye...
Demis Roussos...ΕΔΏ...

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν έντονα ότι το θέμα έχει πουληθεί λόγω... 
'' ΜΕΓΆΛΩΝ  ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ!! ''

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΆΣΑΓΡΙΟΣ, ΘΡΑΣΎΤΑΤΑ ΔΊΝΕΙ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ!

ΕΘΝΙΚΉ  ΕΠΈΤΕΙΟΣ  Η  ΗΜΈΡΑ  ΤΗΣ  ΑΠΟΧΏΡΗΣΗΣ
  https://www.youtube.com/watch?v=qh9biXVyeSs...



Τι ήτανε και τούτο πάλι;
Τελικά όπως και να το σκεφτείς χειρότερη τιμωρία του Σάκη για τους Αιγινήτες, από ότι με το κλείσιμο της χειρότερης τετραετίας με την «ΚΑΡΛΟΦΌΝ» δεν υπήρχε. 
Δε μπορούσε να γίνει με τίποτα μα με τίποτα σου λέω... 
Πρέπει να είναι δηλαδή κανείς πολύ αρρωστημένος εγκέφαλος για να βάλει τον Δον Καρλεόνε να κάνει τον …αποχαιρετιστήριο - επικήδειο.
Πώς να αντέξει ο κοσμάκης σε τέτοιο μαρτύριο;
Εκτός και αν το σκέφτηκε και το έκανε από μόνος του με τον υπερεγκέφαλο του για να αφήσει παρακαταθήκη από τη μεγαλειώδη του πορεία στους επόμενους. 
Δε φτάνει δηλαδή που τα έκανε όπως τα έκανε (σκ@τά) αλλά βγήκε να δώσει και συμβουλές για να τα κάνει και (Απόσκ@τα)!! 
Τουλάχιστον αδερφέ μου, ο διάδοχός σου, δεν ξέρουμε τι θα μας βγει στο μέλλον, αλλά ξεκίνησε καλά και έβαλε μέσα σε λίγες μέρες μερικά πράματα στη θέση τους.
Σκέψου δηλαδή τι θα γινόταν άμα ακολουθούσε το παράδειγμα σου.

Μα, "ντιπ  ξεντίπ" ...ρε άρχοντα;
Η αλήθεια όμως να πούμε πως δεν ήταν και μονοφαγάς...  Α! αυτό να λέγεται. Φαίνεται πως η μοιρασιά γινόταν δίκαια και δεν υπήρχαν παράπονα. 
Σα γνήσιος Μασάγριος πρασινοφύλακας ακολουθούσε πιστά τους κανόνες και ότι έπαιρνε, μα ψωμάκι ήτανε, μα τυράκι ήτανε, μα παντεσπάνι ήτανε, το μοιραζόταν με τα αδέρφια του. 
Αν έπεφτε στο δρόμο του και καμιά πανσέτα, την έβαζε στη ΜΠΆΝΤΑ... σιγά... μη την μοιράσει, εξάλλου υπάρχει και το "ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΊΑ ΕΠΟΊΗΣΕΣ"!!
Μάλιστα λέει πως έκανε ότι μπορούσε αλλά δεν είχε δικά του μηχανήματα.
Δε λες χριστιανέ μου ότι  δεν  ήξερες  που πάνε τα  τέσσερα και δε μπορούσες να μοιράσεις δυο  γαϊδάρων άχερα; Δε ζήταγες μια συγνώμη να πει και ο κόσμος ότι τέλος πάντων κατάλαβες τα σφάλματα σου,  παρά να πολεμάς  να μας  το παίξεις και  μεγάλος  αναμορφωτής;  Ήμαρτον  ρε  μεγάλε.
Αυτό λέγεται ψυχρή δολοφονία της ιστορίας!!
Έχουμε καταπιεί ένα σωρό μαλθακίες,  αλλά  αυτή  η τελευταία  δεν καταπίνεται με  τίποτα.  Στο κάτω κάτω της γραφής  "άμα δε μπορούσες" ας  καθόσουνα  στο σπιτάκι σου ρε φίλε,  δεν  σε  έβαλαν  με  το  ζόρι!!

Η μόνη δικιολογία  δηλαδή  είναι  που  κάποιοι λένε "σχωρνάτε τον" ...γιατί από μικρό τον είχε πάρει μια πετριά ξώφαλτσα, είναι λίγο πυροβολημένος και όσο νάναι τα έχει λίγο "λαλημένα" να πεις, λίγο "ψιλοχαμένα" να πεις, ότι και να πεις μέσα είσαι. Γιαυτό και εμείς το παίρνουμε στο καλαμπούρι γιατί τώρα τελευταία είναι πολλά μαζεμένα... να μην πάθουμε και τίποτα!!